Art- or what to call It... - smartlära

Här kommer mina 2 tavlor som jag målade i dag. Kände att jag fick in det jag ville! budskap färg confusion och personlighet .Bilden gör dem inte rättvisa, gammal mobil kamera ni vet...

den andra tavlan ska jag ge flisan i försenad julklapp / nyårspresent. Vi sa att vi skulle ge varrandra ett bio kort så vi kunde ha en mysig kväll ute men jag kom ju på nu när hon ringde att jag missat att köpa det! :S Så jag fick imporvisera lite ;) Men allt går ju ? lämna gärna en komment om vad ni tycker! kram :)

Be Brave.... det är första delen av en trio ;)  


 

Be You... ( flisans gift) blev riktigt nöjd! :)



   


 Smartlära! - I fall du hamnar i glömknipa så be kreative!




Alalala longkalsong

har fått utlopp av min kreativitet i dag. har målat ut lite budskap ;)  Budskap som ska pryda mina väggar som betyder mycket för mig.  Ni kanske få se sedan ;) Men nu ska jag fortsätta hejdå kram ! :)


Morsning korsning....

Ahh Min näsa är helt täppt min hals utmattad efter allt slemhostande och min kropp förbannad för att mitt huvud är så segt så jag inte kan köra så mycket just dance!  
+ att jag har hamnat i det stadiet när man växlar från blogg till blogg och väntar på att de ska uppdatera! jag blir tookiig !!! vi hörs senare puss

Godnatt :)

Har suttit och kollat på när min lille bror har kört just dance , så sött ! :) 
Nu ska jag nana och hoppas på att få bort min tröga förkylding. min kropp is fine ,men huvudet är som en jäkla bacill. Sovgott! Kram :)

Hola!

Hejsvejs banan grejs.
har ont i mitt öra , det är inte särskilt kul . kan inte spela justdance och känner mig trött så har fixat lite svenska och målat undersidan på en av mina turkosa bokhyllor svart. så nu sitter jag och kollar på mysteriet på Greveholm och letar tapeter ... Beslut Ångerst! Har ni det bra? Kram :) 

I bland blir man så trött....

Kom alltid i håg att den viktigaste relatitonen är den du har till dig själv. Det är det viktigaste du någonsin kan lära dig. Du kommer alltid att leva med dig själv . Du kommer göra valen i ditt liv . Godnatt ! <3 och Våga , om du inte vågar så kommer du ingenstans här i livet.

What´s Up ?

Hej gumms ! :)
Vad gör ni nu på lovet? jag har fullt upp med att plugga spela wii och fixa mitt rum!  Känner mig riktigt as social men cant find tiime nu . Nu ska jag ta en duch , hejdå ! :)

SmartLära!

Just Dance 2 ,snacka om att svettas efter ett antal låtar!

Godmorgon ! :)

I dag var jag uppe supertidigt och besökte julottan. Mys :) ! I dag blir det den klassiska jul lunchen vi har och sedan vet jag inte om vi åker hem eller stannar . Jag fick super bra julklappar! >Bla ... BIngo remeers bok En flick fotografs bekännelser . Det dåliga vara att jag läste ut den i går kväll...Men jag kan inte lägga en bra bok åt sidan! jag sträckläser tills den är slut. eller tills serien är slut ;) Vad har ni fått? :) Kram !

Mysigt....

God JUl
Mary Cristmas
Felisnavidad
Gooood JUL och Gott nytt år underbara människor Kram ! :)

Hej Finiosar!

Är hemma hoss mormor nu ! riktigt mysig julstämning ... I fall flisan var här skulle det vara perfect ! :) Hoppas ni har det bra och har undankommit snö kaoset Kram !

Julklapps rundan!

Nu har jag och papi fixat julklappar , jag är säker på att ni är precis som min familj (förutom jag) alltid alltid alltid alltid är ute i sista minuten. Så nu har vi sprungit efter gosedjurs hundar wii wiispel och en massa sådana saker. Det blev lite mindre men bättre detta året! Jag fixade mina julklappar redan i November så jag hade bara panik för att mina föräldrar inte hade godkänt någon av mina supersmarta ideér till julklappar för Mina dumma söta syskon. Men nu tänker jag ge dem vad jag vill ändå. eller Pudden i alla fall så tjäl jag en av parents julklappar till wille pille päron ... Jag tycker det är jätte mysigt att byta julklappar. bara det blir en  så det inte blir helt överdrivet. Och va lite extra snälla mot Mor och Far nu i Jul! I fall ni inte brukar skämma bort dem med kramar och kärlek så passa på! They gave you born.  Men nu ska jag fortsätta med julbaket PUSS och Kram <3 och tänk inte på all stress tänk på allt mysigt runt omkring det och vadför ni faktiskt stressar...

SmartLära- Knäck ;) Ps, anpassad efter förstagångare!

Hej och HOpps :)
Nu har jag bakat min första sats knäck ever... och jag lämnar den här upplevelsen ett X-antal smartdomar rikare. Ps tänker starta en ny kategori som ska kallas SMARTLÄRA! Jag ger er SmartLära när jag tycker jag har lärt mig något värt att dela med sig av! vi börjar med min smartlära efter knäck ...

SmArTiS Nr 1 ... 

Om det står koka upp och koka sedan på LÅG nivå så växla inte mellan 9 och 5 (9= högst)  för att plattan inte är i bästa skick och värkligen borde bytas ut men du inte har vunnit den kampen än... blanda i hop indigrienserna i en kastrull sätt kastrullen på plattan, sätt plattan på högsta nivå och blanda runt tills det blir vad säger man ihop ? när det börjar koka så låt det koka i en 10 sec och börja sedan succesivt att vrida ner plattan samtidigt som det kokar (det MÅSTE koka hela tiden) min spis är gaderad 9-1 så ni vet det. ta från 9 till 5 och sedan gå succesivt ner 4,3,2,1 och upp till 3 där du kan stanna. Sedan kan du låta knäcken sköta sig själv men kollla till den med gjämna mellanrum och kör en liten sväng med sleven eller vad du nu blandar med .
DÅ blir det bra!
SmArTiS Nr 2 ...  


I fall HELA smeten börjar se alldelles för svart ut och inte gyllenbrun då är det kört. Visst är det konstigt?
att hela soppan blir svart, jag trodde det bara var att den fastnade i botten så jag fattade inte när det började lukta bränt och det såg oroväckande mörkt ut att hela var bränd.  Då är det shishkebab soptunna.

SmArTiS Nr 3...

OM det nu är så att du var tvungen att fullfölja smartis nr 2 så stoppa i indigrienserna och kör på i gen ! det är bara att fortsätta försöka tills det blir som du vill att det ska bli!!!! 

SmArTiS Nr 4...

I fall du tänker ha finhackade mandlar eller något anat i dina knäcks så fixa det innan du börjar hålla på ! Så sedan när du ska stoppa ner det så är det klart, Knäck blir varmt snabbt och stel snabbt! DU måste vara beredd när det är dags att stoppa tex sötmandlarna i grytan.

SmArTiS Nr 5...


"kul"provet... när det har gått 20/30/40 min (beroende på hur stor gryta du har ) Så ta ett glas eller kopp eller en skål kallt vatten och stoppa ner lite knäck smet där i . i fall du kan rulla en liten boll så är det klart! Jag fattade inte riktigt heller när jag skulle göra det men man fattade snabbt när det väl jordes.  


SmArTiS Nr 6... 

När du ska börja klicka ut så ha grytan på eftervärme.
 
SmArTiS Nr 7...


Använd ischoklad formar eller vad det nu heter i stället för knäck formar, de är mycket mer stabila ! (och better looking ;)) 

SmArTiS Nr 8... 

Använd tjockbotten gryta eller vad det nu heter annars är du KÖRD!"!!!!* 50000 
I fall du inte vet vad det är så är det som ett extra tjockt lager mellan själva grytan och spisen . typ fem milimeter tjockt... vänd kastrullen upp och ned och i fall det är som en botten som en extra botten typ så är det rätt. 


Det var Dagens 8 Knäck Smartisar! Hoppas de kommer bli nytta för er . Nu ska jag krypa i säng PUSS!

NUuu är det Jul Lov! :)

Nu har jag klarat av min första termin i 8 an jag har fått mina slutbetyg för denna sesongen och jag har jort det bra! jag vet att jag har gett mitt allt och kämpat hårt så vad som stod på papprerna spelade ingen roll (även om de inte var dåliga ) och jag är nöjd över mig själv :) Men det lönade sig också allt kämpande... Jag fick ju mest VGn så det är bara och kämpa upp Gn till VG och VG till VG+M ! NU ska jag julbaka lite , KUL :D hoppas ni har haft en underbar dag vi hörs PUSs :)

Måndag?

blev lite förvirrad nu... är det Måndag eller Tisdag? Jo det är ju Måndag. Måndag den 20 December, 4 dagar kvar till JulAfton, och ELLENS födelsedag! Ville bara säga grattis till min lilla kompis som fyller 14 år. Hoppas din dag har varit bra! Känner mig lite trött så ska nog ta och hoppa i säng snart... Ha en bra kväll PUSS!!

Hej!

Måndag Måndag Måndag... det var inte en speciellt jobbig skolstart, vi slutar ju i morgon så det var film och laserdome! :) Jag älskar Laserdome! man får springa runt och skjuta på varrandra med laser pistoler ;) det känns som man är med i en action film! bara att chansen till att dö minskar med en milon procent... det är ju om man springer in i en vägg;) Men nu ska jag och papi fixa lite lister och sådant till mitt nya rumiee :)! puss Bye boute

Söndag!

Gokväll!
haha dagen började med några timmar i kyrkan... det börjar  bli lite tradit nu , de upprepar ju bara och man hör ju inte vad de sjunger, + att kyrkan borde målas om . Resten av dagen har jag slappat framför tvn... man behöver ju göra det med ;) måste komma i kapp med lite tv program med, men nu ska jag måla naglarna PUSS!


Morning!

Nu drar jag till kyrkan... måste ju gå mina 15 gånger ;) Ha en super dag !

Home...

nu är jag hemma! jag har haft en underbar vecka med underbara kusin:) har åkt bil i 10 timmar i dag så är lite seg... Ni  får ursäkta mig ska kolla i genom allt jag har missat , har ju varit helt insnöad från omvärlden uppe i sälen nu ;) Natti <3 puss

puss

tack för att felica finns puss!

UP UP and Away ...

NU eller snart så åker jag till gummz sedan vidare upp till de kalla bergstopparna , det kanske blir lite gleest med inlägg men jag ska försöka få tag i en dator och om jag inte gör det så vet ni vadför jag inte uppdaterar. ha en bra helg PUSS :)

Fredag :D

Gud vad mysigt att få träffa tjejerna i gen ! har saknat dem... Fick lite grejer jag skulle fixa och fick reda ¨på lite av mina slut betyg första terminen i 8 an ;)  de var ju lite försiktiga för de vill hellre höja oss än sänka sedan när vi får resten av våra betyg. Men i Matte slutar jag på G vilket inte var förvånansvärt... matte är det jag har svårast för. I kemi G + så får jobba upp mig till Vg nu ! I biologi VG , så ska försöka höja till Mvg.  i svenska och engelska vg. tråkigt jag trodde att jag skulle få vg+ i Engelska och Mvg i svenska men det är bara och jobba upp sig :) och han hade missat mina svenska dikter så i fall jag får mvg på dem... så kanske det blir ett vg+? och i Spanska ligger jag på G+ . sabbade ju sista provet helt så annars skulle jag väll varit uppe i Vg + . men men ... får reda på resten av ämnerna när jag kommer hem, och på engelska texten jag skrev om min syster / kusin fick jag MVG :) så det var kul :) inte så kul för er att läsa om mina betyg men vill spara det någonstans och bloggen är ju perfekt :)
låt inte era första betyg göra er deppiga! det är slut betygen som räknas nu är det bara skönt att veta lite hur de bedömmer ;) + jämför er INTE med andra, det blir bara så så så feel ! Du är bäst i alla lägen i ditt huvud du tävlar bara med dig själv ingen annan !
det är super viktigt...

efter ¨min lilla kvart i skolan åkte jag och pappa och köpte färg till mitt rum... det kommer bli såå bra!  golvet ska slipas ner och oljas med en mörk pigment färg i så det blir mer naturtroget alla väggar förutom två och taket ska vara vitt. en vägg ska vara svart som jag ska ha tavlor och sådant på , sedan ska jag ha en super snygg tapet på ena väggen... ah ni får se när det är klart , super snyggt kommer det att bli ! :D puss


Good Night Sleep...

Nu ska jag ta de sista tabletterna sedan ska jag sattsa på en skön sömn! Hoppas på att få en skönare natt än än de jag fått i veckan... Har en lång dag framför mig i morgon ! Natti sov gott :)

9 december...

är det bara jag som tycker denna jul kalenden verkar lite bättre än senaste årens urdåliga fantasilösa skit? förstår bara inte vadför de inte har fått skit pga att de överarbetade gästerna rökte? något jag har missat ? vad tycker ni om det ? brukar inte reagera på sådanna saker annars men tänkte på det denna gången...
puss

Hard work for a bad as room !

fan vad skönt att kunna använda benen utan att bli svimfärdig ! så har börjat planera på min stolmen gadreob. Vill planera garderoben själv så den blir Liinneea stylee :) och ahhh fan vad jag längtar till mitt rum ! i morgon ska jag åka till docktorn  på morgonen , sedan ska jag fixa lite saker i skolan och på kvällen åker jag till gummz sedan sälen :D puss :)

Lite bättre :)

åkte till docktorn i dag... halsfluss så klart.blandat med feber och hosta är ju inte det roligaste men jag ska proppa i mig tabletter och hostmedecin så jag kan till 90 % åka ! :)  skönt att komma i från sängen lite... har ju bott i den senaste veckan ;) Nu ska jag planera lite på mitt rumie :) PUSS ha en super dag ! 

Look Forward always...

Hoppas!

känner mig lite bättre nu... har sovit hela dagen och tänkte ta och nana nu . Jag saknar skolan! jag saknar kajsa och resten av tjejerna och jag vill värkligen inte vara sjuk på fredag kväll för då är sälen kört för mig! hoppas hoppas hoppas jag blir frisk nu ! fan ta HOST  Puss godnatt underbaraste!

Sov Sov Sov

Har sovit hela förmiddagen... försökte ta mig upp till skolan i morse men kände mig yr hade lite svårt att andas och min feber hade stigit så det sket sig. men kajsa var så gullig så hon lämnar in inskrivningsboken åt mig och provet får jag försöka göra i morgon eller i övermon... mår lite bättre nu när jag har sovit men orkar inte resa mig upp från sängen. Hoppas att det blir bättre , åker ju till sälen om 2 dagar ! :S :D

HOST

Har proppat i mig host medecin Omega 3 och en och annan värktablett, tog okså en uppfriskande dush så känner mig lite bättre nu. Men när jag hostar så får jag ont i huvet och halsen och lugorna så det är bara en ond cirkel. Det är ju skit att bli sjuk sista veckan innan man får sina första betyg. Måste släpa mig till skolan i morgon och göra klart mitt Kemi arbete och Göra ett So prov och lämna in svenskan och Engelskan. Men i fall jag inte mår bra så får jag ringa pappa så han kan hämta mig . bara jag får det jort. Nu ska jag försöka få in Sveriges alla 25 landskap och deras största städer... det är ju fan omöjligt med alla göstrikland värmland ... ja Norrland och Svea land -_- kan ju bara Götaland, inte för att det är särsklit konstigt ;) Godnatt underbara PUSS

Fuck

Min hals låter som något förgävligt mitt huvud känns tungt som ett bowlingklot jag är varm men kall jag kan knappt hålla ögonen upp men jag kna inte sova jag hostar så att det gör ont i halsen och lungorna, jag är sjuk . 2 gånger detta året har jag varit riktigt sjuk sjuk sjuk. första gången i Thailand. jag spydde till och med ut växte ersättningen. jag åt inget  på 2 dagar. puss

Time For A BIG BIG Change...

Nu hoppas jag att mitt enda stora problem med mig själv kommer att vända nu har jag alla förutsättningar proffs hjälp . SNälla GUD Låt det gå ... 100 ande gången gilt.

Nostalgii...

Ni vet när man sitter och kollar på storbloggarna som Blondinbellas , Kenzas och Tyras ... När de lägger upp inlägg som detta jorde jag för så många årsedan.... lalala  den bliden som man får nu den hade man ju inte alls då ! liksom Kenza och Bella har ju ändrats jätte mycket och jag kommer i håg då blondinbella var med i let´s dance, jjag visste vem hon var men det var då jag började föjla hennes blogg. och sedan Kenzas och Tyras vid Bella Tyra show. Det känns ju inte alls så länge sedan ! liksom 3 år ? har jag bloggat i tre år ? det är sjukt! även om det har varit olika bloggar och lite från och till men ändå . man har ju ändrats i takt med dem... jag har gått på hallägra i tre år! och man kännde sig så stoor när man började och nu kollar man ner på de små 6 orna och undrar hur fan man kunde vara så kaxig då ? sjukt vad tiden går snabbt !! PUSS

HOST

fick gå hem efter engelskan i dag för kunde inte sluta hosta! min hals känns som ett inflamerat i håligt rör som det drar kall luft i genom. men hoppas det blir bättre snart! vill inte vara sjuk :( 
men spenderade förmiddagen med att kolla in missade gossip girl :) ahh hur kan de vara så taskiga och hämnd fulla? bra är det i alla fall ;) och papi var snäll och kom hem med mat ! tack för att jag har honom gud <3 
ha en bra dag puss! 

Good Night!

NU tror jag att jag ska gå och lägga mig om jag orkar ;) 
We will se about that . Jag har näst in till packat klart inför sälen nu ! :) måste bara hitta lite fler sport BHs. de försvinner ju hela tiden ! 
har iallafall skrivit klart hela min speciall person text i engelskan , nu ska jag bara renskriva men det tar jag i skolan i morgon , känner att jag alltid är ute i sista minuten, Ill have to work on that. och jag har läst ut City Of Bones! och beställt City of Ashes och City of Glass de är en triologi ;) Och Nicole kommer utan tvekan läsa ut boken under den senaste veckan. hopfully innan jag sticker till sälen annars får vi ta "snacket" ;) på telefon . aahh JAG MÅSTE DISKUTERA!!!!! NUUUU

sov gott sötisar PUSS 
Ps. i fall ni blir sugna på att läsa boken kan du köpa alla tre böckerna i en på www.cdon.com det hade jag jort om det inte va så att jag redan köpt City of bones when i find out ;) DS.



söndag!

Söndag=Städ dag .
I dag ska jag sotera och röja upp i mitt rum. Flyttar ju ner snart :D "Happy Happy Face!" så får sätta på lite skön jul musik och börja :) hoppas också att min hosta och min hals blir bättre. det är så jävla fucking jobbigt att ha ont så vi får väll fixa host medecin i fall det inte blir bättre snart. jag hoppas okså att jag läser ut city of bones så jag kan ge den till Nicole! JAG MÅSTE DISKUTERA! och det finns ingen bättre att göra det med än henne ;)
nu måste jag börja med städningen så jag hinner plugga med... PUSS

Lördag

kände att jag fick använda en big deal av mitt finaste ordföråd i dag när min brossa spelade Ishockey match. by the way de förlorade med 3-2. föräldrarna kollade på mig och undrade vad som var fel med mig ;P 
efter det så använde jag min malipulatitions förmåga och fick med mig pappa till Ikea. Kändes skönt att få kolla upp vad jag skulee ha. även om jag redan visste det men i detalj mer. 
men nu ska ajg krypa ner med min  City Of Bones.
Natti PUSS

God Morgon ! :D

vaknade upp med en envis hosta och hals ont :/ får verkligen inte bli sjuk nu ! åker ju till sälen om en vecka och kan ju inte missa skolan. Men startade dagen med att kolla i genom hela jul kalenden. den verkar bättre än de senaste åren ! :) och jag har beställt "mina" julklappar nu som innerhåller 3 av mina favorit julkalendrar . trolltider  mysteriet på greveholm och diselrottor och sjömans möss :D har även beställt alla Harry Potter filmerna ! Vet allt jag kommer få i julklapp men känner att då blir det ju inte fel . Och jag vet ju det jag får av mina föräldrar. + känner att min sälen resa nu blir ju lite julklapp och Thailandsresan i Februari / Mars. + så har mitt hopp om en IPhone 4 inte bleknat än ;) Men i dag tror jag det blir en liten sväng till Ikea , mitt rum är ju snart klart ! :D vi hörs lite senare Puss  :)


Natti Gumms och Gubbs

Dum är man bara när man är osäker...

In all cases

pimp your day ;)

HÄR är en liten video ur min vardag ;)


tycker vi är sjukt bra på att pimpa vår vardag ;)

hur pimpar ni er ? :) 


PUSS

2 deciembre !

Hola amigos!
såg hur konstigt mitt inlägg under blev ;)
men vi har fått nya appels till vår skola eftersom vi deltar i något projekt om att börja använda datorer i skolerna. sexorna och sjuorna får egna datorer. och vi får fler till skolan så vi kan få lite tröst. så vi jobbar ganska mycket med datorer nu . men de jävla apelsen är juu så sjukt jobbiga att förstå i början ! man får ju kämpa jätte länge med att hitta alla program som har helt andra namn ! skaffa inte en apple om du inte vill lägga ner tid på att förstå den väldigt länge, och den saknar paint! bara så ni vet ;) PUSS nu ska jag fortsätta plugga eng och svene .

ps jag fick VG på fysik provet och en engelska grej om New Orleans! :D "happy face!"

Morning!

Sitter i skolan n u ... fan vad kallt det är !
och börjar bli på riktigt dåligt humör eftersom dess apels suger.. nu kom min lärare måste gå hejdå ! puss

Godnatt sötnosar !

Tänkte bara gå in och säga natti :)
läste lite bloggar och började tänka på hur sorgliga vissa människor är. När man försöker visas som en beatch som röker har sex och dricker. när man vill vara sådan. jag förstår värkligen inte vad för? det finns ju de människor som gör det omedvetet och jag måste säga att jag har inget emot dem , de är Wannabie som jag har något emot. Blir arg bara jag tänker på det... Jag förstår inte , kan någon hjälpa mig och förstå ?
Tänkte okså på hur läskigt det är när man ser människor i sin närhet förändras på ett negativt sätt. man ser hela processen men man är så jävla hjälp lös. det känns som någon bundit fast dig vid en stolpe och man får se när någon långsamt mördas till döds. och man kan inte ta sig där i från ! även om det nu i mitt fall inte är så att någon dör ;) men det är sjukt. Nu ska jag nana Natti ! :)<3


Nu är det jul nu är det jul lalalalalala....

1 December 2010

Guess who got an A on the So Prov? ahahaha... Mooiii!!! "Happy Face!" 

So har varit mitt ämne denna terminen känner jag . Har lyckats jävligt bra på proven och det känns super skönt! Det måste få gå uppåt någonstans :) 89.5 av 93 poäng :D våra första betyg sätts om 10 dagar . men eftersom det är våra första betyg kommer de vara lite försiktiga. Men det blir skönt att få veta vart man ligger :) 
Nu ska jag krypa ner någonstans med min nya bästis :) City Of Bones! Jag tycker värkligen ni ska läsa den . har väldigt svårt att hitta bra böcker och nöjer mig bara med det bästa och City Of Bones är AMAZING! även om den inte spelar i samma liga som mina själs fränder Harry Potter och Twilight. Men man kan ju inte ha föör höga krav eller hur ;) föresten så är det ung 1 och en halv vecka tills jag ska åka skidor med underbara Kusin Vitamin :) Just so you know ... Love you guys puss !

RSS 2.0